A zabtej

zabtej

Ha a zabpelyhet egy éjszakára beáztatjuk vízbe, akkor nem kell főzni, hanem másnap fogyasztható, mert az áztatás hatására “aktiválódik” és könnyen emészthetővé válik.
így lehet jól zabtejet is készíteni belőle.

Egy bögre zabpelyhet beáztatunk este, majd reggel leöntjük róla a vizet, turmixgépbe tesszük. Felöntjük 1 liter vízzel, összeturmixoljuk. Az így kapott folyadékot, még átszűrjük (én egy gézszerű anyagot használtam), és kész is a zabtej.

Nagyon finom lefekvés előtti altató ital készíthető belőle ízesítve egy kis mézzel, kakaóval, netán fahéjjal.

De főzéshez is használhatjuk tej helyettesítésére. Kávéval nekem nem ízlik, kivéve a gabonakávéval, amivel viszont kifejezetten finom.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!