Babos padlizsán leves

hozzavalok

 

Vajon mit lehet ezekből a hozzávalókból készíteni? Például levest!

Hozzávalók:
1 padlizsán
1 babkonzerv
hagyma
kis citromlé
fűszerezés: só, bors,
és ha van otthon: friss petrezselyem

1. A sütőben 30-45 percig sütjük a padlizsánt, majd ha kihűlt akkor meghámozzuk.
2. Kevés olívaolajon megpirítjuk a hagymát.
3. Hozzáadjuk a babot és a padlizsán, felöntjük kb. 2 dl vízzel és sózzuk.
4. 10 percig főzzük.
5. Ha kicsit hűlt hozzáadjuk a kevés citromlevet (kb. 2 evőkanál) és borsozzuk ízlés szerint.
6. Krémesre turmixoljuk.
Ha van otthon, akkor friss petrezselyemmel ízesítjük és díszítjük.

padlizsánbableves

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!