Datolya szirup

A datolya remekül használható édesítésre, és mivel tele van tápanyaggal és rosttal bátran fogyaszthatjuk, amikor nassolni vágyunk. Ha szirupot készítünk belőle, akkor többféleképpen felhasználható, például a reggeli zabkása ízesítésére.

Datolya szirup

Hozzávalók

  • 1 csésze datolya
  • 1 csésze forró víz
  • 1 gerezd citrom

Instrukciók

  1. A datolyát a forró vízzel leöntjük és 1 órára állni hagyjuk, majd a citrom gerezddel turmixoljuk. A citromgerezd a citromlénél több rostott és táp- és ízanyagot tartalmaz, ezért javasolt a használata.

  2. A nagy teljesítményű turmixgépek ezzel a vízmennyiséggel is jól eldolgozzák a masszát. Kisebb teljesítményűnél mindenképpen több víz kell bele. A vízmennyiséget a kivánt sűrűség eléréséhez a turmixolás alatt is lehet adagolni.

Leave a Comment

Értékelés




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!