Margarin helyett – oleolux

oleolux

Úgy néz ki, hogy a margarin lekerült az egészséges ételek listájáról, és az is kiderült, hogy a jó minőségű zsírokra igenis szüksége van a szervezetnek: a hidegen sajtolt olajok ilyenek. Még a hízástól sem kell tartani, sőt  a lenmagolaj segíti a fogyást. A növényi olajok közül kiemelkedően magas az omega 3 zsírsav tartalma. A kókuszolaj antibakteriális, immunerősítő hatású. A kettő keveréke pedig egy jól kenhető finomságot ad.

Hozzávalók:
125 ml hidegen sajtolt lenmagolaj
250 g (másfél csésze) kókuszolaj
1 vöröshagyma
10 fokhagyma cikk

  • A kókuszolajban közepes lángon kb. 8 percig pirítom a hagymát.
  • Hozzáadom a fokhagymát és még 5 percig pirítom.
  • A lenmagolajba szűröm a kókuszolajat.
  • A hűtőben tárolom. Kellemesen kenhető állagú lesz.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!