Paprikás krumpli

Ime egy klasszikus magyar recept a blogon! Néha jó átvenni az alapokat és ez nagy kedvencem. Igazából teljesen úgy készül mint bármilyen pörkölt, csak a hús helyett felkockázott krumplit teszünk bele.

Tehát először hagymát, paprikát, paradicsomot kevés olajon megpirítjuk, majd a krumplit is hozzáadjuk, felöntjük egy kevés vízzel és kb. 20 percig főzzük. Fűszerezzük sóval, paprikával és borssal, valamint tehetünk bele majorannát is (ha ez nincs otthon, akkor ez elhagyható).  A paprikáskrumpli vegán étel!!! A videóban tettem bele kevés virslit, de ez teljesen elhagyható vagy vegán virslivel helyettesíthető!

Paprikáskrumpli

Hozzávalók

  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • fél paprika
  • 1 kg krumpli
  • fűszerek só, paprika, bors, majoranna

Instrukciók

  1. Apróra vágjuk, a hagymát, fokhagymát, paradicsomot és a paprikát

  2. Egy kis olajon megpirítjuk őket.

  3. Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és felöntjük kb 1 bögre vízzel

  4. Fűszerezzük

  5. 20 percig főzzük

  6. Ha teszünk bele virslit, akkor azt karikára vágjuk és hozzáadás után 5 percig még főzzük a paprikáskrumplit.

Leave a Comment

Értékelés




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!