A zabtej

zabtej

Ha a zabpelyhet egy éjszakára beáztatjuk vízbe, akkor nem kell főzni, hanem másnap fogyasztható, mert az áztatás hatására „aktiválódik” és könnyen emészthetővé válik.
így lehet jól zabtejet is készíteni belőle.

Egy bögre zabpelyhet beáztatunk este, majd reggel leöntjük róla a vizet, turmixgépbe tesszük. Felöntjük 1 liter vízzel, összeturmixoljuk. Az így kapott folyadékot, még átszűrjük (én egy gézszerű anyagot használtam), és kész is a zabtej.

Nagyon finom lefekvés előtti altató ital készíthető belőle ízesítve egy kis mézzel, kakaóval, netán fahéjjal.

De főzéshez is használhatjuk tej helyettesítésére. Kávéval nekem nem ízlik, kivéve a gabonakávéval, amivel viszont kifejezetten finom.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!