Vörös sátor

Egy regénnyel kezdődött: Anita Diamant – A vörös sátor. Bibliai időket elevenít fel, amikor a nők a vörös sátorban gyűltek össze menstruációjuk idején. Amikor ezt az időt még nagyra becsülték és tudták, hogy micsoda erő rejlik benne. Erő rejlik benne, ha ilyenkor elcsendesülünk, pihenünk, töltekezünk.

Most újra erősödik a nőiség, a nők világszerte elkezdtek Vörös sátrakban összegyűlni. Ez az összefogás képes meggyógyítani világunkat.

Hogyan? Miről is szól ez a Vörös sátor? Ez egy kör, amelyben mindenki egyforma, mindenki hangja egyformán számít. Nekünk nőknek különösen fontos, hogy meghallgassanak, hogy saját hangunkon szóljunk. A némaság a legnagyobb megbetegítő erő. Itt nem arról van szó, hogy valaki megmondja nekünk a tutit. Nem tanácsadásról van szó. Egyszerűen csak arról, hogy hangot adjunk életünk minden területének: fájdalmának és örömének egyaránt. Megérezzük, hogy helyünk van a világban, hogy részei vagyunk egy nagy körnek, amelyben nincs elkülönültség, ahol minden hang egyformán számít. Egyformán számít a fájdalom, féltékenység, félelem, erőtlenség, megkövültség és egyformán számít az öröm, erő, gyógyítás, szeretet. Ezek mind a részeink és mindnek megvan a létjogosultsága életünkben.

Ez a kör a megosztásról szól, a történetekről. Történetek amelyekből életünk felépül. Történetek, amelyek átalakíthatók, átírhatók ha már nem szolgálják épülésünket és ezáltal bekövetkezhet a nagy gyógyulás. Nem egy guru fog meggyógyítani. A történetek napvilágra kerülése fog meggyógyítani. Belső világunk napfényre kerülése gyógyító. A titkok megbetegítenek, dolgok amikről nem beszélünk megbetegítenek. Belülről rágnak minket.

A körben láthatod, hogy nem vagy egyedül, hogy mindannyiunknak megvannak a történetei, amikre nem vagyunk büszkék. Semmi szégyelni való nincs szégyelt történeteinkben. Ezek részei női mivoltunknak. És amikor visszahallod más szájából a saját történetedet, ó az micsoda megkönnyebbülés. Rájöhetsz, hogy nem vagy egyedül, hogy együtt veszünk részt egy nagy történetben, amelyben mindenkinek megvan a saját szerepe.

Itt az ideje, hogy összegyűljünk és megosszuk belső világunkat. Mindenki hangja egyformán számít.

Ideje megélni női erőnket, amely menstruációkor a legerőteljesebb. A hagyomány szerint ez Újholdkor történik. A nők nagy része Újhold környékén menstruál, ezért a Vörös sátrakban Újholdkor gyűlünk össze.

Ki kezdjen Vörös sátrat? Minden nő. Minden faluban szükség van egy Vörös sátorra. Igaz már nincsen falu, de nekünk most új falvakat kell létrehoznunk. Új közösségeket. Nagy szükség van egymás támogatására világunkban.

Ez a dolog nem a pénzről szól, nem kell gyógyítónak lenned, hogy elindíts egy Vörös sátrat. Nem kell hozzá sátor sem. Elindíthatod otthonodban. Meghívod barátaidat, ismerősöket, ismeretleneket. És kész a Vörös sátor. A nők leülnek egy körben és megtörténik a csoda. Létrejön a gyógyító tér és őszinte történeteinkből megtörténik a gyógyulás. Ilyen egyszerű, az őszinteség elég, nem kell  hozzá tudás, nem kell hozzá semmi más, mint kapcsolódás a saját belső világodhoz. Kell hozzá egy történet és valaki aki meghallgat. És nem kell a jó tanács, nem kell egymást megjavítani. Ez a meghallgatás a legnagyobb gyógyító erő és hogy belső világodnak nem kell sötétben, titokban működni. Előretörhet a fénybe és a napvilágra kerülés már elég is a gyógyuláshoz.

Itt az idő. Kezdj el egy vörös sátrat Te, ha nincs ilyen a környékeden!!!

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!