Extra zöld brokkoli krémleves

brokkoli

A krémlevesek a legegyszerűbbek a világon. Mostanában én a brokkoli krémlevest spenóttal szoktam „zöldíteni”. Főzés után teszem bele, és igy turmixolom össze a levest. A krémleveseket én krumplival szoktam krémesebbé tenni, tejterméket nem használok.

Extra zöld brokkoli krémleves

Hozzávalók

  • 1 fej brokkoli
  • 4 krumpli
  • 1 marék spenót
  • bors, fokhagyma

Instrukciók

  1. A brokkolit és a krumplit a fűszerekkel együtt főzöm 20 percig vizzel, ami nem lepi el a zöldségeket, kb 2 centivel a zöldségek szintje aláig töltöm fel a lábost vizzel.
  2. perc után lezárom és még állni hagyom kb. 10 percig, majd a spenótot beleteszem és botmixerrel összeturmixolom. Darabolt mandulával szórom meg tálaláskor.

 

Szólj hozzá!

Értékelés




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!