Legegyszerűbb pogácsa recept

pogacsa

Hozzávalók:
fél kiló liszt,
fél kiló túró,
fél kiló margarin,

Kézzel szoktam összeállítani, nem kell sokáig gyúrni, csak amíg a hozzávalók elvegyülnek. Kánikulában érdemes egy fél órára a hűtőbe tenni, hogy nem legyen túl lágy a tészta. Egyébként azonnal is lehet nyújtani, szeletelni, nem szükséges pihentetni. Téglákat szoktam formázni belőle.

pogacsaszaggatas

A megadott mennyiség 2 tepsire elegendő. Lehet felezni a mennyiségeket, ha egy tepsi is elég. Bár a két tepsinyi is nagyon hamar elfogy. Miután a tepsire raktam még tojással átkenegetem, hogy fényesebb legyen. Lehet rá sajtot, vagy magokat is szórni. De úgy is finom, ha a magokat belegyúrjuk a tésztába. Ez most az extra gyors változat, tehát csak megkentem.

pogacsasuto

3/4 órát sütöm 180 fokos sütőben. Közben persze érdemes figyelni, hiszen minden sütő másképp süt.

Nagyon népszerű akárhányszor is sütöm.  Azaz nemcsak egyszerű, hanem finom is!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!