Sajtos perec

Ez amolyan gyerekkori emlék. Nagymamám sütött ilyen kis sajtos pereceket. Nagyon megörültem, amikor egyszer megláttam egy boltban ezt a perec formát, amit meg is vettem rögtön. Aztán bekerült a fiókba, és évekig nem is használtam, mert hiszen mennyivel egyszerűbb rudakat formálni a tésztából… Na ma elővettem, mert ez igazán jó szilveszteri csemege: a sajtos perec. Ezzel búcsúztatjuk most a régit, és fogadjuk az újat.

1perec

2perec

3perec

Sajtos perec

Hozzávalók

  • 230 g liszt
  • 170 g vaj vagy margarin
  • 2 to jássárgája
  • 100 g sajt a tésztába + 60 g a szóráshoz
  • 1 kiskanál paprika

Instrukciók

  1. A tésztát összeállítjuk: először a lisztet kimérjük, sózzuk paprikázzuk. Utána összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a sajtot és a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát. Nem kell pihentetni, mivel nincs benne élesztő. Ez egy ropogtatnivaló finomság lesz.
  2. A perecformával készítjük a kis pereceket, majd tojásfehérjével megkenjük őket és a maradék sajttal megszórjuk.
  3. Majd 180 fokos sütőben 15 percig sütöttem.

 

Szólj hozzá!

Értékelés




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!