Csodaleves

leves

Én úgy szeretek levest főzni, hogy mindent beleteszek, ami van otthon.

Mit szoktam használni többnyire? Sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, karfiol, brokkoli, borsó, kelbimbó, krumpli, bab. Azaz az alap leveszöldségeket. No nem mindet, hanem ami éppen van otthon. A fűszerezés is nagyon fontos. A fűszerek komolyan segítik a testünk-lelkünk egészséges működését. Ezeket ráérzésszerűen használom, persze úgy, hogy azért vannak gyakrabban használtak, mint például a só, bors, paprika. De szeretem a gyömbért, kurkumát, petrezselymet, kakukkfüvet, rozmaringot, majoránnát is. A hagyma és a fokhagyma is állandó alkotói a leveseknek. Kedvelem a vega-mix nevű, apró szárított zöldségekből álló keveréket is.

Egy jó forró leves mindennap jól esik a hidegebb időben. Ezért most nincs is recept, együnk sok levest jó sok fűszerrel. A kakukkfű például erősíti az immunrendszert és köhögéscsillapító hatású.

És a speciális hozzávaló, ami mindig van itthon…

Ha valaki beteg a családban, akkor kevergetés közben “beleképzelem” a levesbe, hogy jobban van. Vagy egyszerűen csak elképzelem, hogy feltöltődünk energiával. Ez komolyan működik. Tessék kipróbálni!

Videó

Készítettem egy videót is a folyamatról, hogy látszódjanak az arányok. A lábos egy 3 literes fajta. 4-5 tányér leves lesz belőle.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!