Mézeskalács

mézeskalács

 A karácsony elmaradhatatlan
íze és illata

Ez a svéd mézeskalács (peppakakor) kicsit módosított verziója. Az eredeti recept (az Ikeában lehet beszerezni) így szól:

 55 dkg liszt
30 dkg vaj
2 tojássárga
10 dkg méz
10 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
1 kk sütőpor
1/2 ek őrölt szegfűszeg
1/2 ek fahéj
1/2 kk gyömbér
1/2 kk szerecsendió

Én megfeleztem a hozzávalókat, mert így is két tepsire elég mézeskalácsunk lett, ami bőven elég. Cukor helyett is mézet tettem bele, és vegyes mézeskalács fűszert használtam. Mivel nincs sodrófám, ezért egy borosüveggel nyújtottam ki a mézes tésztát.

A videón nyomonkövethetjük a műveletek sorrendjét, a hozzávalók alakulását:

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!