Egyszerűen nagyszerű

A dolgok leegyszerűsítése mindig is az érdeklődési körömbe tartozott. Ha van egy feladatom, akkor először mindig elgondolkozom, hogy hogyan lehet a lehető legegszerűbben megoldani. Így van ez a főzéssel is. Összeállítottam néhány alapelvet, amely segít leegyszerűsíteni a dolgokat:

  • Kevés konyhai eszközt használjuk. Például a leveszöldséget egyenesen a  lábosba apríthatjuk, vagy a salátaöntetet a salátástálban keverjük össze.
  • Minél kevesebb hozzávaló legyen az ételünkben. Nem véletlen, hogy divat lett a max. 5 hozzávalóval való főzés.
  • Törekedjünk a gyorsan elkészülő ételekre. Rengeteg van belőlük, és nagyon sokszor finomabbak, egészségesebbek, mint a hagyományos receptek.
  • Találjunk ki recepteket. A kreativitást és az önbizalmat is növeli. Ha az egyszerűségre törekszünk, akkor sokkal könnyebb kreatívnak lenni. Pl. zöldséget párolunk és kitaláljuk, hogy éppen mivel fűszerezzük. A fűszereket érdemes kiismerni és használni őket, mert az ételek íze mellett az egészségünket is javítja.
Az egyszerűséget terjesszük ki az élet minden területére:

Legyen kevesebb tulajdonunk, így kevesebb pénzre lesz szükségünk, kevesebbet kell dolgoznunk!!! Elvégre nem a tárgyak tesznek boldoggá minket, ugye?

Shells texture

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!