A jelen pillanat ereje

Lehetséges, hogy már évek óta gondolataid nagy részét a pesszimizmus uralta. “Biztos nem szeret. Miatta van minden! Nem vagyok elég jó. Még tanulnom kell, le kell fogynom, magabiztosabbnak kell lennem.”…….stb. Talán úgy érezzük, nincs elég erőnk a változtatáshoz. Egy dolog felett azonban mindig van uralmunk: hogy mire gondolunk a jelen pillanatban. Ez trükkös, mert már megszoktuk a gondolatainkat és természetesnek vesszük, hogy miért arra gondolunk amire gondolunk.

Most van erőd változtatni

Teljesen mindegy milyen régóta vannak negatív mintáid, betegséged, rossz párkapcsolatod vagy önutálat. MOST tudod elkezdeni megváltoztatni a dolgokat.

DE fontos tudni, hogy a megkérdőjelezetlen elme szenvedést okoz. Igy lettünk szocializálva, ezt tanultuk egy félelem alapú társadalomtól, igy gondolataink nagy része pesszimista. Ha túlságosan szorongsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy gondolataid nagy része negatív, úgy sem sikerül jellegű. Az is biztos, hogy túl sokat gondolkodsz és kevés a csendes szemlélődés, illetve nem történik cselekvés az ötleteid hatására, hanem a negatív önképed vagy jövőképed hatására inkább nem is teszel semmit. Azt szerintem fontos fölismerni, hogy nem veled van a gond, ez a “normális” emberi működés. Azonban azt is fontos felismerni, hogy változtatni csak te tudsz ezen. Csak te tudsz fölülkerekedni ezen és másképp használni a gondolatokat.

Valóban igazak a gondolataim?

És ilyenkor kezdődik a munka. Azaz a gondolataid megkérdőjelezése. Valóban nem szeret? Valóban nem vagyok elég jó? Gondolataid folyamatos felülvizsgálata. Ha egy gondolat szenvedést okoz, ideje másikat választani helyette. Szorongó gondolataink nagy része sosem válik valóra, azonban mivel általa rosszul érezzük magunkat, biztosan nem a legszebb pillanatokban lesz részünk. Miért okozunk fölösleges szenvedést önmagunknak?

Új fajta tudatosság a kulcs. Nem a gondolataid vagy te, hanem a gondolataidat megfigyelő tudatosság. És ez a tudatosság szeret csendben is lenni (ez lenne a meditáció) és a csendben sokszor még nagyobb bölcsességek és üzenetek tudnak minket átlendíteni életünk nehézségein.

Lélegezz!

Aztán ott van a test, nem is gondolnánk milyen fontos jelzőrendszerrel rendelkezik. Segít a döntéseinkben, ha megtanulunk rá hallgatni . Egyszerűen csak meg kell figyelni milyen érzetekkel jár, amikor valamire igent mondanál és milyen ha a hátad közepére sem kívánod. A test jelez. De hathatunk vele az elmére is. Legegyszerűbben a légzés szabályozásával. A mély lassú légzés mindig lecsillapítja az elmét.

A jelen pillanat csodája

Az erő a jelen pillanatban van. Itt tudunk közbeavatkozni, és megváltoztatni gondolataink folyását. Itt tudunk változtatni a dolgokon. Most. Ebben a pillanatban. A legkisebb változtatásnak is van ereje. De a szeretettel teli gondolatok csodákra képesek!!!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!