Komposztálok

cica

Ez egy nagyon fontos téma. Komposztálok vagy nem komposztálok? Annyira fontos, hogy erről már írtam egy másik bejegyzésben is :o) A föld dícsérete. Ugyebár kis településünkön a szeméttársaság elviszi a zöld hulladékot (fűnyesedék, gyom, ilyesmi) ha beleteszem egy nagy zöld műanyag zsákba. Na most a józan paraszti énem berzenkedik a műanyag ilyetén felhasználására, és környezettudatos énem pedig egyenesen tiltakozik. Tehát komposztálok.

Újrahasznosítható szemét?

A komposztálással mi is tehetünk az újrahasznosításért. De jó világ lenne, ha már kis hazánkban is ott tartana a szemétfeldolgozás mint pl. Kanadában, ahol a komposztálható háztartási hulladékot (például zöldséghámozás maradványa, kávézacc) külön gyűjtik. Ott például alig marad olyan szemét ami nem újrahasznosítható.

Gyomokból cicaágy

A nagyobb gyomok csak darabolás után lennének alkalmasak a komposztálásra. A virágzó gyomokat pedig nem javasolják a komposztba. Ezért a legújabb szokásom, hogy ezeket  elhelyezem a kert eldugottabb részeire: pl. bokor alá. Úgyis elbomlik felkiáltással. Ennek az új szokásomnak most élvezője is akadt egy cica formájában. Ez a száraz gyom remek ágyul szolgál a cicának. Minden délelőtt itt pihen. Ez egy olyan megoldás, amivel mindenki jól jár. No ezeket szeretem.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!