Léböjt

Ez az, amikor csak iszol és nem eszel. Az ivásba azonban sok minden belefér, ez nem szigorú böjt, amikor csak vizet iszol, hanem megengedett a zöldség és gyümölcslé.

Én így csinálom a léböjtöt

Különösebb felvezetés nélkül is megy a dolog. Számomra sokkal könnyebb nem enni, mint pl. diétázni. A kevesebb evést nagyon nehezen viselem, de ha csak folyadékot veszek magamhoz, az nagyon jól megy. Ezt a léböjtöt lehet 1 napig is csinálni. Nekem a maximum 5 nap volt. A húsvét és a karácsony előtti időszak a legalkalmasabb a böjtölésre. Húsvétkor a megújulásért, karácsonykor pedig azért érdemes böjtölni, hogy minél több szeretetet tudjuk befogadni az ilyenkor születő fényből.

Tehát számomra böjtölés elsősorban spirituális cselekedet, de a lelki tisztulás mellett természetesen a testi tisztulás is fontos. Hiszen a test a lélek temploma.

Nézzük a praktikus dolgokat

2 embernek 5 napra a ennyi zöldséget vásároltunk:
8 kg cékla
4 kg répa
2 kg zeller
2 kg fekete retek

Egy csuda ilyenkor bemenni a kamrába

kamra

És reggelente elkészítjük a friss levet

Egy napra kb. 1,5 kiló zöldség levét nyerjük ki a gyümölcscentrifugával. Ez pontosan:

3 cékla,
2 répa,
1 zeller,
1 fekete retek.

zöldség

Ebből 6-7 dl lé lesz. Ez mennyiség a mostani zöldségárakon 350 Ft-ra jön ki. Ezt ketten isszuk meg egy nap alatt 3 részre osztva.

lé

Mellette még jó sok vizet és gyógyteát iszunk.

A bátrak beöntést is csinálhatnak

Sokan ódzkodnak tőle, de ez a világ legegyszerűbb dolga, és nagyon segíti a tisztulást. Indiában része a természetes tisztálkodási rituáléknak. A beöntőtartályt a gyógyszertárban lehet vásárolni. Első alkalommal célszerű kevesebb vízzel próbálkozni. Ha megszoktuk, akkor 2 liter folyadékot használunk. A folyadék lehet tiszta víz vagy kávés víz. A kávés beöntés extra segítség a máj tisztításához. A részletekbe itt most nem bonyolódom, meg videót sem készítek erről. :o) Ha a neten rákerestek, hogy kávés beöntés, akkor részletes leírásokat találtok hozzá.

Például itt: http://ahimszajoga.hu/jogaterapia/a-beontes-csodaja-nepi-gyogymodja/

Tisztítás a Holddal és tiszta szándékkal

A böjtöt érdemes fogyó Hold időszakára időzíteni. Egynapos böjtnél az újhold előtti, vagy a telihold utáni nap a legjobb.

Nagyon fontos a lelki hozzáállás a böjtölésnél. Ha nincs benned bizonytalanság és félelem, akkor nem lesznek kellemetlen mellékhatások sem. A kellemetlen tünetek akkor jönnek, ha bizonytalan vagy.  A tiszta szándék legyen benned, hogy te ettől a böjttől jobban fogod érezni magad. Kitűzhetsz valamilyen célt is.

Ha bizonytalan vagy, akkor  jobb csoportosan böjtölni, orvosi felügyelet mellett. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha valamilyen betegség áll fenn.

Én mindenkit arra bíztatok, hogy próbálja ki a böjtöt és tanulja meg saját kezébe venni az egészségét, és az életét. A megelőzés a legjobb gyógymód és egy kis pihenő kell az emésztőrendszerünknek is.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!