Párolt gomba és krumpli salátával

gombakrumpisalata

A zöldségek párolása nagyon finom és egészséges ételeket eredményez. Lehet párolni párolóedényben, ilyenkor két edénnyel dolgozunk és a zöldségeket a víz fölé egy lyukas edénybe helyezzük, de lehet úgyis, hogy a zöldségeket egyből kevés vízbe tesszük. Ezen a videón gombát és krumplit párolok kevés vízben. Egy finom paradicsomos, fokhagymás öntettel megbolondítom és salátával tálalom.

Hozzávalók:
25 dkg gomba
30 dkg kis újkrumpli,
petrezselyem, só, bors

20 percig párolom a gombát és az újkrumplit.

Közben elkészítem az öntetet:
paradicsom,
hidegen sajtolt napraforgóolaj,
só, bors, fokhagyma összeturmixolva.

Ezt az öntetet sokféle ételre használhatjuk. Azért szeretem, mert a mag olajokat nagyon fontos a táplálkozásba napi szinten bevezetni. Ez egy finom módszer rá.

“Párolt gomba és krumpli salátával” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Töltsd le kedvenc receptjeimet egy e-könyvben!

Kérem a könyvet!